Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μεγάλες καταστροφές στα βερίκοκα της Πορταριάς -ΦΩΤΟ-

Μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή της φετινής σοδιάς των βερίκοκων βρέθηκαν οι παραγωγοί της Πορταριάς, των Σημάντρων και των γύρω περιοχών εξαιρίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Το θερμόμετρο έπεσαν κάτω από το μηδέν, με αποτέλεσμα τα δέντρα που ήταν ανθισμένα να καταστραφούν.

"Τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου η θερμοκρασία έπεσε στην Πορταρια -5, στα Σημαντρα και στον Άγιο Παντελεημονα -3" ανέφερε στο halkidikinews.gr o πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, Βαγγέλης Μισαηλίδης. 

Όπως εξληγησε ο κ. Μισαηλίδης, ζημιές υπάρχουν στα βερύκοκα σχεδόν σε όλες τις ποικιλίες! "Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μερικά κτήματα τα λουλούδια έχουν καψαλιστεί από τον παγετό. Η ζημιές θα φανούν καλύτερα τις επόμενες μέρες" επεσήμανε ο πρόεδρος.

 

Στο μεταξύ, την Δευτέρα επισκέφθηκαν τα πληγείσες καλλικέργειες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, όπου διασπίστωσαν τις ζημιές που υπέστησαν τα βερίκοκα.

Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία δηλώσεων των ζημιών του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ καθώς οι γεωπόνοι θα ξεκινήσουν τις επισημάνσεις, ώστε να προχωρήσει ο οργανισμός σε αναγγελίες και να μπορέσουν να δηλωθούν οι ζημιές.

 

Στην περιοχή επισκέφθηκε και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, ο οποίος δήλωσε:

"Πρόκειται για μία καταστροφή που έρχεται σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο καθώς η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) έχει ήδη επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινότητας των αγροτών.
Ο τόπος μας βρίσκεται πραγματικά σε δυσχερή θέση και για τον λόγο αυτόν θα κινηθώ με όλες μου  τις δυνάμεις, ώστε οι ζημιές αυτές να επηρεάσουν το λιγότερο δυνατό την αγροτική οικογένεια της Χαλκιδικής".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα