Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Οι προϋποθέσεις για να ανοίξει φέτος ο τουρισμός

Να βγει η χώρα από το "βαθύ κόκκινο" στα επιδημιολογικά δεδομένα, να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους ανθρώπους του τουρισμού, να ανοίξουν το λιανεμπόριο και η εστίαση και κυρίως, "να οργανωθεί η κατάσταση στα χερσαία σύνορα για να υποδεχόμαστε τουρίστες με ταχύτητα και ασφάλεια", είναι οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος για το ουσιαστικό "άνοιγμα" του τουρισμού φέτος.

 

"Το στοίχημα είναι η Ελλάδα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες. Αυτή τη στιγμή είμαστε απροετοίμαστοι στα σύνορα για να δεχθούμε οδικό τουρισμό που αφορά κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Συνεπώς, όσες διμερείς συμφωνίες και να κάνουμε, αν δεν βελτιώσουμε την κατάσταση, δεν θα έρθει κανένας τουρίστας από τα Βαλκάνια" είπε, μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3. 

 

Εκτίμησε δε, ότι το να εισέλθει η χώρα μας στο "πράσινο χρώμα" τον Απρίλιο είναι δύσκολο να συμβεί. "Άρα χάνεται και ο Μάιος και οδεύουμε πλέον προς τον Ιούνιο για πραγματικές πληρότητες", τόνισε και επανέλαβε πως χρειάζονται νέα εμπροσθοβαρή μέτρα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα