Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Πολυγύρου: Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 Ο Δήμος Πολυγύρου  για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης  θα παρουσιάσει εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επετειακό έτος του 2021.Την Παρασκευή έγινε η έπαρση της σημαίας της Επανάστασης της Χαλκιδικής από τον δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου.

"Με σεβασμό απέναντι στην ιστορία προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε πλειάδα δράσεων για όλους τους δημότες, φίλους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να αγκαλιάσετε την προσπάθεια μας και να γίνεται κοινωνοί με τη συμμετοχή σας και τις προτάσεις σας" επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου.


Οι εκδηλώσεις


- Παιδικοί σταθμοί-ΚΔΑΠ “Ζωγραφίστε για το 1821,μικρές κατασκευές για την επέτειο της επανάστασης”

- Δημοτικά σχολεία του Δήμου,το θέμα είναι ζωγραφίστε τους ήρωες του 1821,δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά και στην τεχνοτροπία,κολάζ,ανακυκλώσιμα υλικά,ρομποτική,ψηφιδωτό κτλ.

- “Γράμμα σε έναν ήρωα” θα τοποθετηθούν γραμματοκιβώτια για αυτο το σκοπό στις σχολικές μονάδες.
“Ποίημα ή έκθεση σε έναν ήρωα”. Όλα τα παραπάνω έργα θα δημοσιευθούν και θα δοθούν αναμνηστικά στους μικρούς καλλιτέχνες.

- Νεολαία και για όσους αισθάνονται νέοι “graffiti on wheels”ένας ιδιαίτερος τρόπος να εκφραστούμε με έργα δρόμου, γκράφιτι σε μεγάλες επιφάνειες που θα μπορούν να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν σε σημεία που θα επιλεχθούν.
Θα μπορούν να συμμετέχουν εντός και εκτός νομού άτομα, οι κατασκευές θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Πολυγύρου αλλά και στις έδρες των 3 πρώην δήμων Ορμύλιας, Ανθεμούντα, Ζερβοχωρίων.

- Σε αυτούς που θα δηλώσουν ενδιαφέρον θα δοθούν οδηγίες αναλυτικά με την αποστολή των στοιχείων τους στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

- Μουσικά σχήματα και μουσικοί θα μπορούν να συνθέσουν κομμάτια για το επετειακό έτος 2021.
- Οι τοπικές κοινότητες θα “φιλοξενήσουν”έναν ήρωα θα του μιλήσουν για το χωριό τους και θα τον μυήσουν στην τοπική ιστορία.
- Ομάδες καλλιτεχνών με θέμα “1821-2021” με ελεύθερη τεχνοτροπία θα μπορούν να δημιουργήσουν έργα  που θα μπορούν να μεταφερθούν.
- Ιστορικοί περίπατοι σε σημεία με ιστορική σημασία για τον τόπο.
- Σειρά mini-doc με θέμα στιγμές της ιστορίας.
- Μουσική συναυλία με συμμετοχές από Χαλκιδικιώτες καλλιτέχνες.
- Παρουσίαση  παραδοσιακών φορεσιών.
- Γνωριμία των τοπικών ευζώνων.
- Μηνύματα από τους απανταχούς Χαλκιδικιώτες.
- Διοργανώσεις ομιλιών ημερίδων με θέμα που αφορούν το έτος της επανασύστασης της Ελλάδος.
- Συμβολική αιμοδοσία από τις τοπικές τράπεζες αίματος με σκοπό τη συλλογή των 200 φιαλών.
- Αποκατάσταση του μνημείου του καπετάν Χάψα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Περισσότερες πληροφορίες μέσω διαδικτύου: fb ΔΗΜΟΣ Πολυγύρου 1821 2021
mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα