Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το Φράγμα Ν. Τρίγλιας

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής της απαλλοτριωτέας πράξης για την κατασκευή του έργου του Φράγματος της Ν. Τρίγλιας, σύμφωνα με απόφαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων που αφορούν σε αυτό, την 1η Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από πιστοποιημένη ανεξάρτητη εκτιμήτρια, για τις εκτιμήσεις των εκτάσεων.

 

Ακολούθως, αρμόδιο δικαστήριο θα επιληφθεί της υπόθεσης, για τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης.


Ωστόσο, οι διαδικασίες δημοπράτησης των παραπάνω έργων από το Υπουργείο θα  προχωρήσουν κανονικά, χωρίς να απαιτείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7Α του Ν. 2882/01, σύμφωνα με το οποίο, προκειμένου να εκτελεστούν έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, επιτρέπεται η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης.


Το συγκεκριμένο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού: 6.205.247,60 €,  και αποτελείται από τα υποέργα:

1.  Κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα στη θέση “Πλατάνια” Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας
2.  Αγωγός μεταφοράς νερού από ταμιευτήρα στη θέση “Πλατάνια” σε υφιστάμενη  δεξαμενή της Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας
3.  Αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή “Πλατάνια” της Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας
4.  Δαπάνες αρχαιολογικών εργασιών
5.  Δαπάνες απαλλοτριώσεων
6.  Δαπάνες δικτύου ΔΕΔΔΗΕ
7.  Δαπάνη Υδρομετρητών

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα