Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Ν. Προποντιδας τιμά την Επανάσταση στη Χαλκιδική

Την ανάδειξη της Επανάστασης της Χαλκιδικής έχει θέσει στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 ο Δήμος Ν. Προποντίδας.

 

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών Ν. Προποντίδας, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί, με ζωγραφικές παραστάσεις και προσωπογραφίες των βασικών ηρώων της επανάστασης της Χαλκιδικής,  μία «εικαστική» αφήγηση με τα βασικά γεγονότα, η οποία θα περιτρέχει όλον τον εξωτερικό τοίχο της περίφραξης του κτιρίου επί της οδού Ελευθερίας, που στεγάζεται το ΕΠΑΛ, το ΕΚ Ν. Μουδανιών, το Εσπερινό Λύκειο και το ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών.


Σκοπός είναι να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό μία σημαντική πτυχή της ελληνικής ιστορίας, που παραμένει, δυστυχώς, άγνωστη και αδικημένη, ενώ θα τοποθετηθούν και ενημερωτικές επιγραφές δημιουργώντας έναν κατάλληλο χώρο, που θα μπορούσε να προσφερθεί, για διδαχθεί  επί τόπου από τους εκπαιδευτικούς στα παιδιά η θυσία των προγόνων μας και συμβολή τους στην Επανάσταση του Έθνους, η οποία και οδήγησε στην ελευθερία της πατρίδας.

Όσοι δημιουργοί επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εγχείρημα και να στηρίξουν την προσπάθεια, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Σ.Ε.Δ. Νέας Προποντίδας στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα τους στο fb ή καλώντας στο 2373350233.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα