Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική : Διάσωση τραυματισμένου ζαρκαδιού στην Ολυμπιάδα

Επιχείρηση διάσωσης ενός τραυματισμένου ζαρκαδιού ανέλαβε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης.

 

Ένα νεαρό θηλυκό ζαρκάδι κυνηγήθηκε από σκυλιά και έπεσε στην θάλασσα για να σωθεί. Ιδιώτης με βάρκα το οδήγησε προς την στεριά όπου και το περισυνέλλεξαν άνθρωποι της Κυνηγετικη Ομοσπονδια Μακεδονιας Θρακης. Τα τραύματα προήλθαν από καταδίωξη από αγέλη αδέσποτων σκυλιών.


Σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία Αρναίας και σε επικοινωνία με την καθηγήτρια της Κτηνιατρικης Σχολής του ΑΠΘ Δρ. Αναστάσιας Κομνηνου το ζώο μεταφέρθηκε με όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης από ομοσπονδιακό θηροφύλακα, σε ιδιώτη κτηνίατρο στην Ασπροβάλτα για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από όχημα της ΚΟΜΑΘ στην Θεσσαλονίκη, όπου το παρέλαβε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

 

Η «Ολίβια» φέρει μόνο ένα εκτεταμένο αλλά ευτυχώς επιδερμικό τραύμα. Σύντομα θα μεταφερθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο περίθαλψης που διατηρεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ όπου θα παραμείνει μέχρι να αποκατασταθεί ο τραυματισμός της και έπειτα θα επιστρέψει και πάλι ελεύθερη στο φυσικό περιβάλλον.


Όλες οι δράσεις της ΟΑΕ και της Ομάδας Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Πανίδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ενισχύονται από το έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην περίθαλψη και επανένταξη μεγάλων ειδών της Άγριας Πανίδας της Ελλάδας» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Το περιστατικό αυτό δείχνει την επιχειρησιακή ικανότητα της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ συνολικά συμμετείχαν τέσσερις Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ και χρησιμοποιήθηκαν δύο οχήματα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα