Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νοσoκομείο Χαλκιδικής: Πρώτη φορά λήψη οργάνων από εθελοντή δότη

Για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια, που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου.


Τα όργανα που ελήφθησαν είναι το ήπαρ, οι δύο νεφροί και  οι δύο κερατοειδεις και με βάση την λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Τον συντονισμό της νέας «γέφυρας ζωής» και την άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΜ σε κάθε στάδιο της επιχείρησης οργάνωσε ο Διευθυντής  της ΜΕΘ του Γ.Ν. Χαλκιδικής, Βασίλης Ουραήλογλου.

Η Δωρεά Οργάνων αποδεικνύει την κοινωνική συνοχή και ευαισθησία που χρειάζεται όσο ποτέ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.


Το Γ.Ν. Χαλκιδικής  ευχαριστεί από ψυχής την οικογένεια της δότριας, χάρη στην ευαισθησία της οποίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεά οργάνων στο Γ.Ν. Χαλκιδικής.

 

Ο Διοικητής του Νοσκομείου Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Δεδελούδης τόνισε:


"Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι εκείνο που προηγείται της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με κίνητρο την αγάπη και τον αλτρουισμό, αποφασίζει να γεφυρώσει τη ζωή με το θάνατο.
Η Διοίκηση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Επίσης, συγχαίρει την ομάδα ιατρών του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου και της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας οι οποίοι ολοκλήρωσαν την  σύνθετη αυτή διαδικασία με επιτυχία και  επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων.

Ως Διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκιδικής απευθύνω  απευθύνω έκκληση σε όλη την κοινωνία για την σημασία και την αξία της προσφοράς δωρεάς οργάνων,  γιατί  μας αφορά όλους .
Το μήνυμα στην κοινωνία είναι ότι :   
«Η Δωρεά Οργάνων μπορεί να φέρει φως στη ζωή σου ή στη ζωή των συνανθρώπων σου. Ενημερώσου για τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Η Δωρεά Οργάνων και Ιστών είναι μια απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η ίδια η ζωή, άλλωστε, όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα και όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή ».
 «Το Γ.Ν. Χαλκιδικής θα συνεχίσει να συμβάλλει καθοριστικά στη γενικότερη προσπάθεια για τη δωρεά οργάνων, με τη βεβαιότητα ότι αποτελεί μια κοινωνική αναγκαιότητα και μια νίκη ζωής…»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα