Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη Χαλκιδική

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και σημείωσε ότι τα ποσοστά των παραλλαγών του κορωνοϊού είναι υψηλά και αγγίζουν το 40%.

 

Όπως είπε, το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας ήταν διαφορετικό από το πρώτο, καθώς διαπιστώθηκαν και «δικές μας» μεταλλάξεις.


Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι στη Χαλκιδική επικρατεί η παραλλαγή του ιού, κυρίως σε ασυμπτωματικούς και μεσήλικες, πράγμα το οποίο είναι αρκετά ανησυχητικό. "Η Χαλκιδική πέραν των επιδημικών εξάρσεων και της μεγάλης αύξησης, έχει την παρουσία του Variant (μετάλλαξη), το οποίο το βρίσκουμε όλο και περισσότερο σε ανθρώπους που έχουν υψηλό ιικό φορτίο και δυστυχώς για μας, ασυμπτωματικούς" είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Στη Χαλκιδική μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου υπήρχαν 145 ενεργά κρούσματα.


Εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων.

«Αν επικρατήσει στην πατρίδα μας το Variant (μετάλλαξη), έχουμε πρόβλημα πιθανόν μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η εκτίμησή του είναι ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν σε αριθμό τις 7.000 με 8.000 σε εβδομαδιαία βάση.

 

Σημειωτέον οτι η Χαλκιδική την Τετάρτη είχε 20 κρούσματα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα