Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενίσχυση του μελισσοκομικού κλάδου ζητεί ο Απόστολος Πάνας

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, καταθέτοντας ερώτηση  προς  τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με σκοπό την ενίσχυση του μελισσοκομικού κλάδου.
 


Με την εν λόγω ερώτηση, ο κος Πάνας υπενθύμισε στην Κυβέρνηση τις αρνητικές επιπτώσεις, που επέφερε η πανδημία στον μελισσοκομικό κλάδο, κάτι που έχει επισημανθεί ήδη στην με αρ.Πρωτ. 9208-03/09/2020 Ερώτησή του με θέμα: «Ανάγκη επανεξέτασης των μέτρων στήριξης στον μελισσοκομικό κλάδο ολόκληρης της χώρας». ​


​Συγκεκριμένα, ο βουλευτής υπογράμμισε ξανά το γεγονός πως παρά τις πληγές, που ο κορωνοϊος άνοιξε στον μελισσοκομικό κλάδο, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid – 19 και της μείωσης του τουρισμού στην Ελλάδα, ο μελισσοκομικός κλάδος δεν εντάχθηκε στους  πληττόμενους ΚΑΔ, οι οποίοι έλαβαν την οικονομική ενίσχυση της Πολιτείας.


Ο βουλευτής τονίζει πως ο εν λόγω κλάδος αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερές του φάσεις τόσο λόγω της μειωμένης παραγωγής, η οποία οφείλεται στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που δεν επέτρεψε τα μελίσσια να αναπτυχθούν, όσο και λόγω της απώλειας εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της πώλησης των μελισσοκομικών προϊόντων. Επιπλέον το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, δυσχεραίνει την ήδη επιβαρυμένη με προβλήματα αγορά μελισσοκομικών προϊόντων.


Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Οι αλυσιδωτές παραπάνω καταστάσεις έχουν οδηγήσει  τον  Έλληνα παραγωγό, ο οποίος παράγει ποιοτικό μέλι και το διαθέτει στην αγορά, σύμφωνα με τους όρους και κανόνες που επιτάσσει η πολιτεία σε οικονομικό αδιέξοδο. Ζητώ την άμεση στήριξη των παραγωγών μελισσοκομικών προϊόντων δεδομένου ότι οι εν λόγω παραγωγοί παρόλο που καταβάλλουν ετήσια ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ για τη μειωμένη τους παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα