Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γιατί δηλητηριάζονται τα φλαμίνγκο στον υγρότοπο του Αγίου Μάμα;

Δεκάδες όμορφα φλαμίνγκο εντοπίζονται νεκρά ή με έντονο πρόβλημα στον υγρότοπο του Αγίου Μάμα και στις γύρω περιοχές.

 

Το πρόβλημα της δηλητηρίασης των φοινικοπτέρων από μόλυβδο διογκώνεται τις τελευταίες ημέρες. Μέσα σε μια βδομάδα η "Δράση για την Άγρια Ζωή" παρέλαβε τέσσερα φλαμίνγκο για περίθαλψη και διαπιστώθηκε ότι όλα είχαν καταπιεί σκάγια μολύβδου!

Την ίδια ώρα τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν και για άλλα φλαμίνγκο που αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης, τα οποία δυστυχώς δεν έφτασαν για περίθαλψη, ενώ πριν λίγες μέρες καταγράφηκαν άλλα τέσσερα νεκρά πουλιά στον υγρότοπο του Αγίου Μάμα.

 

Από τα τέσσερα που παρέλαβε η "Δράση για την Άγρια Ζωή" για περίθαλψη, τα δύο δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, ενώ τα άλλα δύο χαροπαλεύουν.

"Το ένα από αυτά έχει δεκάδες σκάγια στο στομάχι του και παλεύει το καημένο να επιβιώσει. Μαζί τους αγωνιζόμαστε κι εμείς να τα κρατήσουμε στη ζωή" αναφέρουν τα μέλη της ομάδας και εξηγούν ότι τα πουλιά καταπίνουν τα σκάγια, όταν κατά τη διάρκεια της τροφοληψίας τρώνε μικρά πετραδάκια από τον πυθμένα του υγροτόπου, για την καλύτερη χώνεψη της τροφής τους.

 

Παρότι η χρήση των σκαγιών μολύβδου θα έπρεπε να είχε σταματήσει, δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, κάτι το οποίο επεσήμανε η "Δράση για την Άγρια Ζωή" με επιστολή της στον Υφυπουργό για θέματα περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά ελπίζοντας να δώσει λύση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα