Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αρνητικός ο Δήμος Ν. Προποντίδας σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο στον Άγιο Μάμα

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε με έγγραφό της η δημοτική αρχή, στην πρόσκληση της Ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας σχετικά με τη δέσμευση δημόσιας έκτασης στον Άγιο Μάμα, για τη δημιουργία Φ/Β πάρκου.

 

Η συγκεκριμένη περιοχή γειτνιάζει άμεσα με τον υδροβιότοπο Αγίου Μάμα, ενταγμένο στις προστατευόμενες περιοχές  Natura 2000, χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο Άγριας Ζωής από τη Δ/νση Δασών, σημαντικό για τα πτηνά, τόπο δηλαδή σπάνιου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.


Εξάλλου, την επίμαχη έκταση (1.350 στρεμμάτων περίπου),  έχει ήδη ζητήσει ο Δήμος να του παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (υπ' αρίθμ. 43627/11-11-2019 έγγραφο) με σκοπό τη δημιουργία ενός Θεματικού Πάρκου, στο οποίο θα δοθεί εκπαιδευτικός χαρακτήρας με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών της, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, όπως και σε θέματα σχετικά με τον χαρακτήρα και τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής.


Το έγγραφο προς τη ΡΑΕ κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Σπήλιο Λιβανό, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας- Κώστα Σκρέκα, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας- Απόστολο Τζιτζικώστα, στον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής- Ιωάννη Γιώργο, στους Βουλευτές Χαλκιδικής, Γεώργιο Βαγιωνά- Κυριακή Μάλαμα- Απόστολο Πάνα, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγ. Μάμαντος- Ιωάννη Γαροφάλλου και στο Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας.


«Το έγγραφό μας είναι μόνο η αρχή. Δεν θα επιτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη. Θα επιμείνουμε στο αίτημα παραχώρησης της έκτασης στον Δήμο μας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, για να αποτρέψουμε τη δέσμευση της περιοχής για φωτοβολταϊκό πάρκο» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα