Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας εγκαθιστά φωτοβολταϊκά για κάλυψη των αναγκών του

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, η  Κοινωφελής Επιχείρηση, ο  Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού, η  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Ν. Προποντίδας και των Νομικών Προσώπων του».


Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση στο Δημοτικό Κατάστημα Νέων Μουδανιών. Υπεγράφη από τους εκπροσώπους των ιδρυτικών μελών το καταστατικό και ορίστηκαν τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.


Η Ενεργειακή Κοινότητα θα έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα  σε αγροτεμάχια του Δήμου κάνοντας χρήση του εικονικού συμψηφισμού, δηλαδή συμψηφίζοντας το παραγόμενο ρεύμα με τις καταναλώσεις του. Έτσι θα μπορεί να τροφοδοτεί τα πιο ενεργοβόρα μέρη του Δήμου (πχ αντλιοστάσια κ.ά.) με ''πράσινο'' ρεύμα.


Πρόκειται δηλαδή για έναν συνεταιρισμό αστικού τύπου, μη κερδοσκοπικό (τα κέρδη δεν διανέμονται στα μέλη αλλά αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση νέων έργων), με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή-αποθήκευση- ιδιοκατανάλωση, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας με τη συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).


«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τον Δήμο μας, το οποίο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην παραγωγή ενέργειας με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον. Η περιοχή μας είναι ηλιόλουστη κατά τα μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητη η ηλιακή ενέργεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα