Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα παρέμβαση Απ. Πάνα για τα έλατα του Ταξιάρχη

Σε νέα παρέμβαση για την πώληση των ελάτων του Ταξιάρχη προχώρησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς το  Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη την οποία κοινοποίησε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  κ.Γεωργιάδη  Άδωνη καθώς και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Χαρδαλιά Νίκο.


Με τη σχετική υπ.αριθ.πρωτ.: ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/99200/1379-30-10-2020 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η υλοτομία, μεταφορά και διακίνηση δενδρυλλίων και κλάδων για χρήση και διακόσμηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Η πώληση του ελάτου του Ταξιάρχη αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τις οικογένειες της περιοχής, δεδομένης της οικονομικής τους εξάρτησης  από αυτή τη δραστηριότητα. Ως Βουλευτής του Νομού Χαλκιδικής, περιοχής γνωστής για την καλλιέργεια ελάτου, ζητάω να καθοριστεί άμεσα ο τρόπος μετακίνησης των ελατοπαραγωγών προς τα αστικά κέντρα αλλά και εντός των Δήμων.
Επίσης άμεσα θα πρέπει να εξεταστεί ο τρόπος πραγματοποίησης της πώλησης των ελάτων, με τη χορήγηση πιθανής σχετικής έγγραφης άδειας, τηρουμένων φυσικά και των απαραίτητων μέτρων προστασίας καθώς πρόκειται για ένα εποχιακό προϊόν το οποίο πρέπει να διοχετευτεί στην αγορά άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα