Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προτάσεις μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος Δήμου Πολυγύρου

Η δημοτική παράταξη "Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο" του Δήμου Πολυγύρου συνέταξε προτάσεις μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Πολυγύρου.

Αναλυτικά:

"Η Δημοτική Παράταξη «Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο» σε συνέχεια συναντήσεων με αρμόδιους φορείς, αναφορικά με το πλαίσιο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας, υιοθετεί πλήρως την, από 30 Μαρτίου 2020, επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Κουφίδη Ιωάννη προς τους Δημάρχους Χαλκιδικής, στην οποία προτείνει μια σειρά μέτρων που μπορούν και πρέπει να λάβουν όλοι οι Δήμοι άμεσα, μέσω αποφάσεων των Οικονομικών Επιτροπών και των Δημοτικών Συμβουλίων, προκειμένου να συμβάλλουν στη διατήρηση την οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων καθώς και στη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων απασχόλησης σε ολόκληρο τον Νομό Χαλκιδικής.

Προτείνονται εξής:


Α) Απαλλαγή του τέλους Ακαθάριστων Εσόδων - Παρεπιδημούντων ( 0,5%) για όλο το διάστημα αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς και των ενιαίων ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού.

Β) Απαλλαγή́ καταβολής των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών. Παράταση καταβολής των δόσεων για τα τέλη ως εξής: Α ́ δόση: 30/06, Β ́ δόση: 30/09, Γ’ δόση: 31/12. Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, να διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Γ) Απαλλαγή καταβολής ενοικίου σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζουν επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων και μείωση του μισθώματος με την έναρξη των εργασιών των επιχειρήσεων.

Δ) Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας καταβολής και αναστολής τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις

Ε) Λόγω των περιορισμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αναφορικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, οφείλουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσουμε, μόνο για το τρέχον έτος, επιπλέον διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα, όπου καθίσταται δυνατό και εφικτό, ώστε να μη μειωθεί δραματικά ο αριθμός των υφιστάμενων τραπεζοκαθισμάτων, διατηρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές για την διέλευση πεζών, αυτοκινήτων, υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, αμαξιδιων.

 Με την παρούσα επιστολή αναφερόμαστε και στην λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που κάνουν χρήση του Αιγιαλού κατά την θερινή περίοδο. Είναι βέβαιο πως στην θερινή περίοδο, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα εφαρμοσθούν πρακτικές, ώστε, εκτός των άλλων, να αποφεύγεται ο συνωστισμός, που θα επηρεάσει σημαντικά την λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενόψει της έκδοσης αδειών για την παραχώρηση απλής χρήσης του αιγιαλού από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το «Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο» εισηγείται τα ακόλουθα:

Α) Ηλεκτρονική έκδοση των αδειών απλής χρήσης του αιγιαλού για το καλοκαίρι του 2020, με απλοποίηση των διαδικασιών, αποφεύγοντας την φυσική παρουσία στις δημόσιες υπηρεσίες.

Β) Ενιαίο συμβολικό μίσθωμα για όλες τις επιχειρήσεις, αντισταθμίζοντας την απώλεια του τζίρου και τις οδηγίες μη συνάθροισης στα καταστήματα, προτείνουμε δε τιμή χρέωσης μειωμένη κατά 50% ανά τετραγωνικό της τιμής που ισχύει σήμερα(από 11€/τ.μ. στα 5,50€/τ.μ.)

Γ) Δικαίωμα διεύρυνσης του ενοικιαζόμενου εμβαδού για την τοποθέτηση ξαπλωστρών, εφόσον δεν υπάρχει ομορότητα μεταξύ επιχειρήσεων.

Δ) Μείωση της τιμής χρέωσης ανά κυβικού του νερού ύδρευσης σε ποσοστο 30%.

Λόγω ότι, όλα τα προτεινόμενα μέτρα, δημιουργούν δημοσιονομικό κενό στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς αφορούν ήδη προβλεπόμενα έσοδα, υιοθετούμε πλήρως τις δηλώσεις αξιωματούχων της Κ.Ε.Δ.Ε. αναφορικά με την κάλυψη του κενού από Επιδοτήσεις του Υπ. Εσωτερικών, ώστε να εκπληρωθούν στο έπακρο οι ανταποδοτικές υπηρεσίες προς όλους τους Συν-Δημότες μας.

Η αγορά και του δικού μας Δήμου, ζει πρωτοφανείς, έκτακτες καταστάσεις και πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διατήρηση των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και στη διασφάλιση των εκατοντάδων θέσεων απασχόλησης από συνδημότες μας.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν, με μέτρα και αποφάσεις που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χρόνος για χάσιμο"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα