Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εργασίες ανάπλασης του εμπορικού κέντρου των Ν. Μουδανιών

Συνεχίζεται η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου των Ν. Μουδανιών. Στην παρούσα φάση εργασίες γίνονται στην οδό Ηλιοπούλου, όπου κατασκευάζεται αποκλειστικός πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος αμφίδρομης κατεύθυνσης. Και τα δύο ξεκινούν από το ύψος της οδού Τζαβούρα και καταλήγουν στο θαλάσσιο μέτωπο.

 

Σε όλο το μήκος τοποθετούνται σύγχρονα φωτιστικά σώματα που φέρουν λαμπτήρες "led", ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και μικροί κάδοι απορριμμάτων. Οι πλευρικές εκτάσεις προβλέπεται να διαμορφωθούν με πράσινο και δενδροφυτεύσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους πεζούς και ποδηλάτες από την είσοδο της πόλης των Ν. Μουδανιών, στην αρχή της οδού Τζαβούρα, να διασχίσουν όλο το κέντρο, μέσω μιας ασφαλούς και ευχάριστης διαδρομής και να φτάσουν στον πεζόδρομο του θαλάσσιας ζώνης. Εκεί, μπορούν να συνεχίσουν τον περίπατο ή την ποδηλατοδρομία, που με την ολοκλήρωση των έργων θα φτάνει μέχρι και το ανοιχτό θέατρο. Έτσι, καθορίζεται μια ευρεία ζώνη μέσα στον ιστό της πόλης, δίχως την παρουσία αυτοκινήτου.

Το έργο, ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε παρεμβάσεις ανάπλασης του χώρου. Κατασκευάζονται παράλληλα δίκτυα ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, καθώς και δίκτυα ακαθάρτων λυμάτων. Έτσι αντικαθίστανται κεντρικοί αγωγοί, που έχουν υποστεί φθορές με την πάροδο του χρόνου αλλά και γίνεται ενίσχυση με πρόσθετους αγωγούς.

 

Επίσης, τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε ένα δεύτερο μέτωπο εργασιών από την οδό Ελιγμών, στο ύψος του ΟΤΕ, συνεχίζοντας στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, έμπροσθεν του Δημαρχείου, για να καταλήξει στο θαλάσσιο μέτωπο. Στην περιοχή αυτή, θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια με ηλεκτροφωτισμό και ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ. Ακόμη, το οδόστρωμα θα ανακατασκευαστεί και τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά θα διαμορφωθούν κατάλληλα.

"Οι παρεμβάσεις αυτές θα προσδώσουν στο κέντρο της πόλης τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης που έλειπαν τόσο καιρό. Πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν μία σύγχρονη πόλη, όπου πεζοί και αυτοκίνητα θα συνυπάρχουν, ο καθένας όμως στο χώρο του και όχι εις βάρος του άλλου. Δεν θα σταματήσω λεπτό να λέω πως καμαρώνουμε για αυτό το έργο, που αλλάζει καθημερινά την όψη των Ν. Μουδανιών" δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα