Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Επισκέψιμο πριν το 2022 το σπήλαιο Πετραλώνων

Απάντηση έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού στην ερώτηση της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα, σε σχέση με την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης κι αναβάθμισης του χώρου του Σπηλαίου των Πετραλώνων.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση, “ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, έχει αφαιρεθεί η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και έχει αποσυναρμολογηθεί εν μέρει ο διάδρομος περιήγησης. Η λειτουργία του σπηλαίου Πετραλώνων έχει ανασταλεί για το κοινό μέχρι το πέρας των εργασιών, το οποίο τοποθετείται, όπως αναφέρθηκε, στα τέλη Ιουνίου του 2022. Κατανοώντας, ωστόσο, τις δυσμενείς, έστω και προσωρινά, επιπτώσεις της αναστολής αυτής στην εθνική και τοπική οικονομία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου θα καταβάλλουν προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή περάτωση των εργασιών αναβάθμισης και την απόδοση του αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου Πετραλώνων στο κοινό”.

 

Όπως σημείωσε η Κυ​ριακή Μάλαμα για την συγκεκριμένη εξέλιξη, “κατανοώντας την ανάγκη αποκατάστασης της επισκεψιμότητας στο Σπήλαιο των Πετραλώνων για την τοπική κοινωνία και οικονομία, θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των εργασιών πριν από το 2022, με στόχο να μην απολέσει η τοπική κοινωνία την οικονομική της δυναμική και να μην μείνει το Σπήλαιο κλειστό για ακόμη 3 σαιζόν”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα