Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το 2022 ο δρόμος Θεσσαλονίκης Πολυγύρου

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής,  σχετικά με την «υφιστάμενη κατάσταση οδικών δικτύων Ν. Χαλκιδικής».

 

Όπως αναφέρει ο υπουργός  από 20.12.2019 έχει προκηρυχθεί από την «Εγνατία Οδό ΑΕ» η εργολαβία ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας με τίτλο «Εργασίες ολοκλήρωσης του έργου: «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου”. Σύμφωνα επίσης, με το υπουργείο και έπειτα από τις επισημάνσεις του βουλευτή Χαλκιδικής για τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και  το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών, η απάντηση είναι ότι η προθεσμία υποβολής των οικονομικών προσφορών των υποψήφιων αναδόχων ήταν ως 04.02.2020. Παράλληλα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής υπολογίζεται μέχρι τα τέλη του Ιούνη 2020 και το οδικό δίκτυο θα παραδοθεί σε δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης (καλοκαίρι 2022).

     

 Όπως σχολιάζει ο κ. Πάνας «η σχετική ερώτηση απαντάται μονομερώς από το υπουργείο Μεταφορών, καθώς αφήνει σε εκκρεμότητα το αν υφίσταται σχετική μελέτη και μελλοντικός προϋπολογισμός για διαπλάτυνση- βελτίωση του δρόμου στο επαρχιακό δίκτυο Πολυγύρου -Παλαιόχωρας -Ν.Απολλωνίας, καθώς και αν υπάρχει στο σχεδιασμό κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού προς Χαλκιδική ανατολικά. Μάλιστα με μια απλή αναφορά, ορίζει αρμόδιο για να απαντήσει το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω».

 

Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Είμαστε σε αναμονή των σχετικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την πολυπόθητη έναρξη των εργασιών της ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου που ενώνει τον Πολύγυρο Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη. Μένει όμως αναπάντητο ακόμη το ερώτημα για το δεύτερο σημαντικό οδικό δίκτυο, που ενώνει το Νομό Χαλκιδικής με την Εγνατία οδό. Δύο έργα που μπορούν να καταστήσουν την πρωτεύουσα άκρως ελκυστική διευκολύνοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα