Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κυριακή Μάλαμα περιόδευσε στη Σιθωνία

Στην Σιθωνία περιόδευσε τις ημέρες των Θεοφανείων η Κυριακή Μάλαμα, ξεκινώντας από τον ιδιαίτερο τόπο της τη Συκιά και πραγματοποιώντας συναντήσεις κι επισκέψεις στη Σάρτη και στον Άγιο Νικόλαο.

 

Στο πλαίσιο των επαφών της συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της κοινότητας της Συκιάς και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σιθωνίας, με αντικείμενο τα τρέχοντα, αλλά και τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό. Στο περιθώριο αυτών των επαφών συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα των τίτλων ιδιοκτησίας που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι πολίτες της Συκιάς και το οποίο αποτελεί εμπόδιο για την τοπική ανάπτυξη. 

Στη συνέχεια η Κυριακή Μάλαμα επισκέφτηκε τη Σάρτη, όπου και συναντήθηκε με τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου “η Αφησιά” κι επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο. Όπως τονίστηκε, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σιθωνίας μπορεί να εμβαθύνει μόνο εφόσον αποτελέσει αντικείμενο συλλογικής προσπάθειας. Η αναβίωση της τοπικής ταυτότητας της περιοχής αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο για τον τόπο και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να στηριχθούν με κάθε μέσο οι προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων που αγωνίζονται για την διάσωσή του. 

 

H ορίζοντιας ανταλλαγή σκέψεων κι η εμβάθυνση στα τοπικά προβλήματα της καθημερινότητας αποτελούν κρίσιμες πολιτικές μεταβλητές για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού σχεδίου διακυβέρνησης της χώρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα