Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη ευρωπαίων εκπαιδευτικών στο Δήμο Σιθωνίας στο πλαίσιο του Erasmus

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Σιθωνίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι μαζί με το ΕΠΑΛ Νικήτης συμμετέχουν σε Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.


Ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας υποδέχτηκε την αποστολή στο γραφείο του. Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νικήτης, Βασίλης Μάντσιος. οι εκπαιδευτικοί Λάζου Βασιλική, Σκολίδου Κανέλλα, Χηνιτίδης Νικήτας, Μιχαλοπούλου Κυριακή, Αλχατζίδου Παρασκευη, καθώς και οι εκπαιδευτικοί από την Ουγγρία, την Ισπανία, τηνΤουρκία και την Πολωνία.


Ο  κ.Ντέμπλας καλωσόρισε την αποστολή, ενημέρωσε για την ιστορική ταυτότητα του Δήμου και αναφέρθηκε στο προνόμιο της συνάντησης διαφορετικών εθνών και πολιτισμών μέσα από τις δράσεις της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας. «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στον Δήμο Σιθωνίας, μέλη της Ευρώπης και εύχομαι η επαφή σας με τον τόπο μας να σας άφησε άριστες εντυπώσεις. Το πρόγραμμα Erasmus δίνει την δυνατότητα στους λαούς της Ευρώπης να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες και να αναπτύσσουν επαγγελματικές φιλικές σχέσεις. Συγχαίρω τόσο εσάς όσο και το ΕΠΑΛ Νικήτης για την συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία».


Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νικήτης, Βασίλης Μάντσιος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του σχολείου του στο πρόγραμμα Erasmus. «Το ΕΠΑΛ Νικήτης συμμετέχει από τον Δεκέμβριο του 2017 στο πρόγραμμα "No memorize anymore come and play for more" μαζί με 5 ακόμη κράτη (Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία). Τα δύο αυτά χρόνια εκπαιδευτικοί και μαθητές ενεργοποίησαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις, συνεργάστηκαν αποδοτικά και έφτασαν τελικά σε παραγόμενα προϊόντα, σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που προάγουν το νου και προωθούν τη μάθηση. Μέσα από τις διαδικασίες διάχυσης του προγράμματος το σχολείο αναβάθμισε την κοινωνική του αποδοχή. Η τοπική κοινωνία και οι γονείς εκτίμησαν τις ικανότητες των μαθητών του ΕΠΑΛ. Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου μας ενεργοποιήθηκαν και εκδήλωσαν την επιθυμία της συμμετοχής τους σε μελλοντικά προγράμματα. Συνοψίζοντας, η εμπειρία μας μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Τώρα που το πρόγραμμά μας φτάνει στο τέλος του ανυπομονούμε για το επόμενο πρόγραμμα που θα επιτύχουμε να εγκριθεί' ανέφερε ο κ. Μάντσιος.


Οι επισκέπτες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή που επισκέφτηκαν και την φιλοξενία που έλαβαν τονίζοντας ότι αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Στους επικεφαλής των χωρών δόθηκε αναμνηστικό λεύκωμα της Σιθωνίας και μέλι από τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό ‘’Σιθων’’.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα