Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2025

Ε Επικαιρότητα

Αντίθετοι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων οι κάτοικοι της Ν. Τενέδου

Ανάστατοι οι κάτοικοι του δήμου Νέας Προποντίδας μετά την αίτηση εργολάβου να δημιουργήσει μεγάλη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έξω από το χωριό της Νέας Τενέδου.

 

Ο εργολάβος Ν. Καματάκης φέρεται να αγόρασε μια έκταση περίπου 120 στρμ πάνω από τη Νέα Τένεδο με την προοπτική να δημιουργήσει ένα hot spot δυναμικότητας 2000 ατόμων. Η Ν. Τένεδος είναι ένα ορεινό χωριό δίπλα στην Ν. Τρίγλια όπου στην απογραφή του 2011 αριθμούσε 312 κατοίκους.

 

Ο εργολάβος ζήτησε με επίσημο αίτημά του την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής και χθες, Δευτέρα, συγκαλέστηκε έκτακτο κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο όπου ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του ιδιώτη.

 

Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις

Οι κάτοικοι λένε όχι στην περίπτωση δημιουργίας δομής μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή και είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις ακόμη και πάνω σε μπουλντόζες…

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ανέφερε τους λόγους της αρνητικής γνωμοδότησης, μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος όπως: η αποκομιδή απορριμμάτων, η λειψυδρία, η αποχέτευση και το γεγονός πως πρόκειται για έναν τουριστικό δήμο.

 

Οι κάτοικοι της Νέας Τενέδου, όπως και των γειτονικών περιοχών, δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια αν προχωρήσει η δημιουργία της δομής. Ο χώρος που σχεδιάζεται να γίνει το camp, 120 στρεμμάτων, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 2.000 άτομα, όπως μας είπε ο πρόεδρος της Νέας Τενέδου, Παναγιώτης Κιλήτσος. «Θα έρθουν οι πρόσφυγες και θα φύγουμε εμείς» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κηλίτσος τόνισε ακόμη ότι στα σχέδια του ιδιώτη είναι μετά την αποχώρηση των προσφύγων ο χώρος να γίνει κατασκήνωση.

 

Όπως είπε ο κ. Κηλίτσος «ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, θα πάρει και τις μπουλντόζες αν χρειαστεί». Θα γίνει αγώνας τον οποίο στηρίζουν όλα τα χωριά της περιοχής.

πηγή: rthess.gr


🎅 O Δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου διοργανώνουν συναυλία το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αγαπημένες εορταστικές μελωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και έργα από το κλασικό ρεπερτόριο.

✨ Η Δημοτική Χορωδία Νέων Μουδανιών προσκαλεί το κοινό σε μια μαγική μουσική βραδιά γεμάτη γιορτινή ατμόσφαιρα και μελωδίες. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Συμμετέχουν: Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Οι Αιγές», Δημοτική Χορωδία Ν. Καλλικράτειας, Χορωδία Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη, Δημοτική Χορωδία Ν. Μουδανιών.

🎄 Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

🎁 ❄️ ⭐  🕯️ ☃️ 🦌 🔔

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα