Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Α. Τζιτζικώστας: "Συνεχίζουμε και την επόμενη πενταετία χτίζοντας μια σύγχρονη Περιφέρεια"

Υποδομές, επιχειρηματικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο στο οποίο βασίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2017, τόνισε κατά τη σημερινή παρουσίαση του απολογισμού του έργου του περσινού έτους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έθεσε μάλιστα και τους στόχους της διοίκησης της Περιφέρειας για την επόμενη πενταετία.

 

Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και στις δράσεις που υλοποίησε το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε έναν δημόσιο απολογισμό, που έγινε νωρίτερα από κάθε χρονιά.

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας άσκησε παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση στον «Καλλικράτη» και περιέγραψε το μοντέλο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης όπως θα πρέπει να προκύψει από τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» πρέπει να αποτελέσει το ορόσημο της μετάβασης από τη περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση, κάτι που θα φέρει και πιο κοντά τη χώρα μας στο εδραιωμένο, εδώ και χρόνια, σύγχρονο μοντέλο της Ευρώπης των Περιφερειών, με τις Περιφέρειες να μετεξελίσσονται σε ατμομηχανές ανάπτυξης.

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε το 2017 έτος ορόσημο για την Κεντρική Μακεδονία, την ανάπτυξή της, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της περιοχής, τις τοπικές επιχειρήσεις, τις προοπτικές που ανοίγονται για την κοινωνία, για την κάλυψη των αναγκών των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Στα σημαντικότερα επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμπεριέλαβε την πιο σημαντική μέχρι τώρα, διεθνή διάκριση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που αναδείχτηκε «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης», το γεγονός ότι η Περιφέρεια είναι στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών Περιφερειών σε απορρόφηση κονδυλίων και υλοποίηση έργων στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ταυτόχρονα ο εθνικός πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ για τρίτη συνεχή χρονιά, με την ταχύτερη εκκίνηση και στο νέο ΕΣΠΑ, την ενεργοποίηση του 83,7% του συνόλου του προγράμματος, την έκδοση 71 προσκλήσεων ύψους 667 εκ. ευρώ, την ένταξη 183 έργων προϋπολογισμού 512,8 εκ. ευρώ, τη συμβασιοποίηση έργων 340,4 εκ. ευρώ και την απορρόφηση να ξεπερνά τα 154 εκ. ευρώ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα