Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο Κτήμα Πόρτο Καρράς! 

 

Το κτήμα Πόρτο Καρράς γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα για κάθε ηλικία, την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου από τις 10:30 π.μ. έως 5:30 μ.μ.

 

Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού συμμετέχει όπως κάθε χρόνο η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

 

Στο Κτήμα Πόρτο Καρράς οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν επιλεγμένες σοδειές του Λημνιό από τη δεκαετία του ’90 έως και σήμερα. Αλλά και το μοναδικό επιδόρπιο οίνο από την ποικιλία Λημνιό.

Επίσης, Μαλαγουζιά σε βάθος 15ετίας αλλά και η σπάνια Μαλαγουζιά Naked, που αναδεικνύει την ποικιλία στην πιο αυθεντική και αρχέγονη εκδοχή της. 

Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει αυστηρά περιορισμένος αριθμός θέσεων των 15 ατόμων. Ώρα έναρξης: 13:15 μ.μ. Κρατήσεις : 2310 253758

 

• Bazaar Έργων Τέχνης αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού 

Στην Αίθουσα Οινογνωσίας «Μελισσάνθη» φιλοξενείται η έκθεση “Winetopia” με θέμα το Αμπέλι & το Κρασί, της ομάδας του κ. Κοντοσφύρη (Αντιπρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας). 

Έργα τέχνης εμπνευσμένα από το αμπέλι, το σταφύλι και το κρασί σε ειδικές τιμές, αποκλειστικά για την συγκεκριμένη ημέρα.

 

• Μπουφές με χειροποίητες πίτες, τυριά, αλλαντικά από τη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά μουσταλευριά, το γλυκό του φθινοπώρου. 

 

• Ειδικές τιμές σε επιλεγμένα προϊόντα για τη συγκεκριμένη ημέρα. 

 

• Και για τους μικρούς μας φίλους από τις 11.00 έως τις 16.00

Βιωματική Δημιουργική Απασχόληση με θέμα : ‘’Το ταξίδι του κρασιού’’, και προβολή παιδικής ταινίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα