Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χαλκιδικής (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), Παναγιώτη Πατσιαλή, είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα πολιτικής προστασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και η ανάγκη για στενή και διαρκή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι αυξημένοι κίνδυνοι που χαρακτηρίζουν τη Χαλκιδική.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς η γεωμορφολογία και ο έντονος τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής καθιστούν επιτακτική την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ευχήθηκε στον κ. Πατσιαλή καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται σταθερά αρωγός στο σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών της περιοχής.







