Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παραδίδεται προς χρήση ο νέος βιολογικός της Ορμύλιας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία του καινούριου βιολογικού καθαρισμού της Ορμύλιας, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα είναι στη διάθεση των κατοίκων.

 

Ο δήμος Πολυγύρου ενημέρωσε ήδη τους κατοίκους ότι την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα γίνει διακοπή της υδροδότησης από το πρωί έως και το μεσημέρι της ίδιας μέρας, καθώς από την Τρίτη το βράδυ θα σταματήσει η λειτουργία των γεωτρήσεων, προκειμένου να αδειάσουν οι δεξαμενές ως το πρωί της Τετάρτης και να μπορέσουν τα συνεργεία να πραγματοποιήσουν την τελική σύνδεση του αποχετευτικού με τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

 

Το έργο της «Αναβάθμισης Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Ορμύλιας" είχε προϋπολογισμό 1.940.817 ευρώ. 

 

Με την ολοκλήρωση του έργου έχει επιτευχθεί η αναβάθμιση και η βελτίωση της λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στην Ορμύλια με την αντικατάσταση του φθαρμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την εγκατάσταση νέου. Σκοπός της αναβάθμισης επίσης ήταν η συμμόρφωση της ποιότητας εκροής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία για την επαναχρησιμοποίηση (άρδευση) των επεξεργασμένων λυμάτων. 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα