Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Κινητοποιήσεις κάθε μορφής πραγματοποιούνται σήμερα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

Στον Πολύγυρο οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απέκλεισαν το διοικητήριο και ανήρτησαν πανό στο οποίο έγραφε: "Όχι στην υποβάθμιση των Πειρφεριεών, Όχι άλλα βάρη στους πολίτες. Φτάνει πια".

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο halkidikinews.gr "δεν θα ανεχτούμε άλλο κυβέρνηση και περιφερειάρχες να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας, να υποβαθμίζουν τις ζωές μας, να φορτώνουν νέα βάρη στο λαό. Κυβέρνηση και περιφερειάρχες υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες και τσακίζουν τα δικαιώματά μας. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) στην ανακοίνωσή της για τις σημερινές κινητοποιήσεις αναφέρει:

«Το 4ο Μνημόνιο, η συνέχιση της “απαγόρευσης” των προσλήψεων και η μείωση των ΚΑΠ θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση, θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις των μισθών μας. Ο νέος “Καλλικράτης”, που έρχεται, θα χτυπήσει παραπέρα τις εργασιακές μας σχέσεις, τις παρεχόμενες προς τα λαϊκά στρώματα υπηρεσίες, θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και τις εκχωρήσεις-ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.

Δεν πάει άλλο να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες …της ανάπτυξης, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας.

Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες οργανώνουμε τη δράση μας».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα