Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τέσσερα εκ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την τουριστική προβολή

Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τουριστική προβολή της την περίοδο 2017-2020, επιδιώκοντας και τα επόμενα χρόνια να διατηρήσει την πρωτιά στην προτίμηση των τουριστών πανελλαδικά.

 

Πέρσι στην Κεντρική Μακεδονία ήρθαν 6,3 εκατομμύρια τουρίστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ οι τουριστικές εισπράξεις έφτασαν στα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Θάνο, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, για την έγκριση του προγράμματος προβολής της Περιφέρειας. Στόχος, είπε ο κ. Θάνος είναι να περιοριστεί η εποχικότητα στον τουρισμό της περιοχής και με την ενίσχυση και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία τουριστικός προορισμός και τις 365 μέρες το χρόνο.

 

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από το ΕΣΠΑ, ενώ όπως είπε ο κ. Θάνος, «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η καταπολέμηση της εποχικότητας. Η φιλοσοφία της προβολής είναι να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και γι' αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία μάρκετιγκ ακόμη και τα social media. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στο brand name της Περιφέρειας, αλλά να διαμορφώσουμε το τουριστικό προϊόν της. Θέλουμε να δώσουμε εμπειρίες στους επισκέπτες, δίνοντας τους πληροφορίες όχι μόνο τι μπορεί να δει αλλά και το μπορεί να κάνει. Να γίνουν οι ίδιοι οι τουρίστες και επισκέπτες μας οι καλύτεροι πρεσβευτές του τουριστικού μας προϊόντος».

 

Τα στοιχεία της Περιφέρειας δείχνουν ότι από το 2010 και μετά σημειώθηκε αύξηση 300% των επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας και η διοίκηση της Περιφέρειας θα επενδύσει στον πολιτιστικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Πηγή:voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα