Πανηγύρι Αη Μάμα χωρίς λουκάνικα και σουβλάκια γίνεται; Κι όμως φέτος για πρώτη χρονιά, οι έλεγχοι γίνονται αυστηροί για όλους και για να λειοτυργήσουν οι υπαιθριες ψησταριές απαιτούνται δεκάδες έγγραφα και εγκρίσεις.
Το πρόβλημα έχει προκύψει για επαγγελματίες που θέλουν να λειτουργήσουν ταβέρνα - ψησταριά στην Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος και απ΄ ότι φαίνεται δεν προλαβαίνουν με τη γραφειοκρατία...
Σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε η ΕΠΟΚΑΜ, η διοργανώτρια αρχή της εμποροπανήγυρης, όσοι διαθέτουν τις γνωστές ψησταριές που προμηθεύουν με εδέσματα και ποτά τούς επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν άδεια πλανόδιου πωλητή, δηλαδή να πιστοποιήσουν την επιχείρησή τους ως «καντίνα», προκειμένου να μπορέσουν να δουλέψουν τις ημέρες της εμποροπανήγυρης, δηλαδή από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.
Αυτό, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν, απορρέουν από τη νομοθεσία του 2021, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν μόνο εφόσον έχουν άδεια λειτουργίας εστιατορίου ή αναψυκτηρίου, κάτι που ωστόσο προϋποθέτει περαιτέρω υγειονομικούς περιορισμούς, όπως την ύπαρξη τουαλετών και άλλες σχετικές υγειονομικές διατάξεις.
Πέρυσι, ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν πλοίστες όσες παραβάσεις. "Μέχρι και τενεκέδες με τυρί φέτα βρέθηκαν εκτός ψυγείου και κατασχέθηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρά πρόστιμα" αναφέρουν στο halkidikinews.gr αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, διεμήνυσε το Δήμο και την ΕΠΟΚΑΜ ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα με κάθε τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τραγικό περιστατικό σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι του δήμου Κασσάνδρας, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας και πρόεδρος της ΕΠΟΚΑΜ Μανώλης Καρράς, κάλεσε εμπειρογνώμονες προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους στα παιχνίδια που θα λειτουργήσουν το προσεχές διάστημα εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης, ώστε να αποφευχθούν παρατυπίες οι οποίες, όπως αποδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.