Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πάνδημο 40νθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Στέργιου Ζωγράφου

Το 40νθήμερο μνημόσυνο του ἀείμνηστου δημάρχου Πολυγύρου, Αρναιώτη την καταγωγή, Ἀστερίου Ζωγράφου τελέστηκε την Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ναό της Αρναίας.

Ενός ανθρώπου πού τίμησε την Τοπική Αὐτοδιοίκηση από τη θέση του Νομάρχη και του Δημάρχου, τόσο Αρναίας, όσό κυρίως Πολυγύρου πολλά χρόνια. Τίμησε τον θώκο πού του ἐμπιστεύθηκε ο Λαός, αγάπησε παράφορα τη σχέση του μέ τη διακονία της Χαλκιδικής, ἀπ’ όποια θέση κι αν κατείχε και πολιτικά στάθηκε πολύ ψηλά, ἀνεξαρτήτως κόμματος, πολιτικής προελεύσεως και μικροσυμφερόντων. Πολιτικός παλιάς κοπής, ευρύνους, με πρόσβαση στα ανώτατα κρατικά κλιμάκια, όντως θα μείνει αξέχαστος για την προσωπικότητά του και το κύρος του.

Του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, κ.κ. Θεόκλητος.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τόν Ιερό Ναό, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο τ. Υπουργός καί Βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο τ. Βουλευτής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, ο τ. Υπουργός καί Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αικατερίνη Ζωγράφου, ὁ Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Αυγερινός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας, Πρόεδρος τοῦ Λιμενικού Ταμείου και η κα Εὐγενία Γιαννούση, η Πρόεδρος της Αρναίας κα Εἰρήνη Γιαννούση, ο τ. Νομάρχης κ. Βασίλειος Βασιλάκης, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Τζίτζιος καί Αστέριος Καραστέργιος,ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Ἀθανάσιος Εξαδάκτυλος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων κα Παναγιώτα Βούλγαρη, ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κοτσάνης και φυσικά ἡ ερίτιμος σύζυγος του ἐκδημήσαντος κα Σοφία Μαντζακίδου, Πρόεδρος Εφετών, τα τέκνα του, η ἀδελφή του και πολλοί συγγενείς και φίλοι του.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην υστεροφημία του αειμνήστου Δημάρχου, τονίζοντας ότι ήταν μιά καρδιά ανοιχτή που αγάπησε ττν τόπο, τη Χαλκιδική και λάμπρυνε την Αρναία ως φύτρα και καταγωγή του. Δεν παρέλειψε νά ἐκφράσει τήν ευγνωμοσύνη και τίς εὐχαριστίες του στον φίλο του Δήμαρχο για τη μεγάλη του προσφορά στην Τοπική Ἐκκλησία, στην Ἱερά Μητρόπολη Ιρισσού, Αγ. Όρους και Ἀρδαμερίου και στον ομιλούντα προσωπικά, γιατί όντως ο αείμνηστος Ζωγράφος ὡς γνήσιος Αρναιώτης γνώριζε να τιμά τις φιλίες του. Αἰωνία του ἡ μνήμη!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα