Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίθεση λύκων στη Στρατονίκη: Νεκρό ένα κατοικίδιο

Ένα πρωτοφανές για την περιοχή περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Καρακόλι της Στρατονίκης, όταν μέλος του Φιλοζωικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Στρατονίκης (ΦΕΟΣ) δέχτηκε επίθεση από αγέλη λύκων. Ο άντρας έβγαλε βόλτα το σκύλο του γύρω στις 9.30 π.μ., όταν τέσσερις λύκοι ξαφνικά τον περικύκλωσαν.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του σκύλου κατάφερε να αναρριχηθεί σε ένα δέντρο για να προστατευθεί, ενώ οι λύκοι επιτέθηκαν άγρια στο σκύλο του, σκοτώνοντάς τον μέσα σε λίγα λεπτά. Οι δύο λύκοι απομακρύνθηκαν με το σκύλο, ενώ οι άλλοι δύο παρέμειναν επιθετικοί κάτω από το δέντρο για περίπου μισή ώρα, πριν τελικά αποχωρήσουν.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινότητα, καθώς οι λύκοι πλησίασαν επικίνδυνα το χωριό. Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους περιπάτους τους, ειδικά στον δασικό δρόμο προς Γιαννοβό, όπου και σημειώθηκε η επίθεση.

Το περιστατικό έρχεται ως υπενθύμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι που ζουν κοντά σε φυσικά καταφύγια και τονίζει την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα κατοικίδιά τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα