Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καταστροφές σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα στην Κασσάνδρα

Καταστροφές σε καλλιέργειες προκαλούν αγριογούρουνα σε περιοχές της Κασσάνδρας και για τους αγρότες πλέον αποτελούν μεγάλο... πονοκέφαλο.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ξεκίνησε από το Παλιούρι. Τα αγριογούρουνα έχουν πληθυνθεί και έχουν κατακλύσει τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Τις τελευταίες μέρες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως με ηλίανθο, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το οικονομικό κόστος ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Στο μεταξύ, τα αγριογούρουνα έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος και για τους κατοίκους της περιοχής διότι κατεβαίνουν στα σπίτια, μπαίνουν σε αυλές, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και στο οδικό δίκτυο καθώς προκαλούν ατυχήματα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, που αυξάνεται η κίνηση.

Για μία ακόμα φορά η δημοτική Αρχή της Κασσάνδρας συγκαλεί τις επόμενες ημέρες σύσκεψη μαζί με το δασαρχείο αλλά και τον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής για την εξεύρεση λύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα πέσει και η πρόταση να υπάρξει συνδρομή και από άλλους κυνηγετικούς συλλόγους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα