Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σκουριές: Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων τη Δευτέρα 3/6

Με 24ωρη απεργία και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην πύλη του Μεταλλείου Ολυμπιάδας και στην πύλη του εργοστασίου Εμπλουτισμού απάντησαν οι μεταλλωρύχοι στην αδιαλλαξία της διοίκησης της «Ελληνικός Χρυσός».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για 12ωρη εργασία και κατάργηση των αργιών.

Τη Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν από τις 6 το πρωί στις πύλες του εργοταξίου των Σκουριών.

Οι μεταλλωρύχοι απορρίπτουν τους εκβιασμούς και αγωνίζονται για να μην καταργηθεί η 8ωρη εργασία, για καμία αλλαγή στις αργίες, για υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.

Στο πλευρό των απεργών την εβδομάδα που πέρασε, βρέθηκαν και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, ενώ εκ μέρους των Σωματείων χαιρέτισε τον αγώνα τους ο Θανάσης Κουτσουράς, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε στους απεργούς ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα