To Θεματικό Εργαστήριο “Εξερευνώντας τη Χαλκιδική μέσα από τα προϊόντα της”, ξεκίνησε χθες στον Πολύγυρο στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο “Local Tour” που είναι ενταγμένο στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER ΠΑΑ 2014-2020.
Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με παρουσίαση του προγράμματος Taste Halkidiki και ενημέρωση για το Γαστρονομικό Τουρισμό, για το ρόλο της Γαστρονομίας στον Τουρισμό, καθώς και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι πρεσβευτής του τόπου μου».
Ειδικότερα έγινε προβολή των προϊοντικών θησαυρών της Χαλκιδικής όπως της ελιάς, του ελαιόλαδου και του μελιού.
Ακολούθησε η συμμετοχή των παρευρισκόμενων σε workshops μαθήματων μαγειρικής τοπικών πιάτων Χαλκιδικής, στον χώρο του εστιατορίου «Έξι Βρύσες» στον Πολύγυρο.
Τέλος ακολούθησε η βιωματική εμπειρία της διαδικασίας επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς, στην φιλόξενη μονάδα "ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ" στην Όλυνθο.
Το Θεματικό Εργαστήρι συνεχίστηκε και σήμερα με επίκεντρο τη μέλισσα και το μέλι.