Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η αρκούδα 'ξαναχτυπά' σε μελίσσια έξω από τον Πολύγυρο

Η αρκούδα που προκάλεσε τον πανικό σε μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους στις αρχές Μαΐου φαίνεται ότι επέστρεψε στην ορεινή Χαλκιδική.

Προχθές το βράδυ επισκέφθηκε μελισσοκομείο βρίσκεται στον παλιό δρόμο Πολύγυρου- Παλαιοκάστρου, 2 χλμ έξω από τον Πολύγυρο.

Προκάλεσε καταστροφές και όπως λένε οι ιδιοκτήτες, το ραδιοφωνάκι που άφησαν ανοιχτό δεν την απέτρεψε. Οι μελισσοτρόφοι της περιοχής που έχουν αποκτήσει εμπειρία με την αρκούδα, επισημαίνουν ότι τρώει εκτός από τελάρα με μέλι και τελάρα με γόνο...

Στο μεταξύ, εφιστάται η προσοχή και σε όσους κάνουν πεζοπορία στην περιοχή, λίγο έξω από τον Πολύγυρο.

Τις προηγούμενες μέρες η αρκούδα είχε εντοπιστεί στο Φράγμα Λειβαδίου, στο δάσος Πετροκεράσων (Μακροκοπάνα), τοποθεσία *Βρέκος* και Άγιος Γεώργιος - Λάκκα.

Ο Δασάρχης ενημέρωσε μάλιστα τον κοινοτάρχη των Πετροκεράσων, Αθανάσιο Καλαφάτη, ότι το θηλαστικό κινείται νοτιοανατολικά του χωριού, προς Χολομώντα. Η αρκούδα κινούταν τις τελευταίες ημέρες από Χορτιάτη προς τον Χολομώντα...


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα