Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Χαλκιδικής

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Χαλκιδικής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές:

"Στην επικείμενη, κρίσιμη και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση της 21η Μαΐου, καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε συ στράτευση και συμμετοχή. Για να αναμετρηθούμε με την μιζέρια, την πολιτική που διευρύνει δραματικά τις ανισότητες και τις διακρίσεις, την κοινωνία των μηδενικών προσδοκιών και της παραίτησης που καλλιεργεί η ΝΔ. Που με την πολιτική και τη λογική της, εξέθρεψε σκάνδαλα και ταυτόχρονα συγκαλύψεις στα μείζονα ζητήματα της τετραετίας της διακυβέρνησής της: την συρρίκνωση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, την ανελευθερία του Τύπου, την καταρράκωση των Θεσμών της Πολιτείας, τις επεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, την εκατόμβη νεκρών κατά την πανδημία, την λεηλασία των μισθών, τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, τη ξέφρενη ακρίβεια, τις εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους, τις παρακολουθήσεις, την εγκληματική αδιαφορία στις υποδομές, την επικίνδυνη εξωτερική της πολιτική.

Στον αντίποδα, με την ψήφο μας την 21η του Μάη, να μετατρέψουμε τον θυμό για όλα τα παραπάνω σε πολιτική παρέμβαση. Να μετατρέψουμε το «όλοι ίδιοι είναι» που καλλιεργεί ο νεοφιλελευθερισμός σε ενεργή πολιτική συμμετοχή και παρεμβάσεις παντού. Να στηρίξουμε, όλοι και όλες μαζί, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ως το κυβερνητικό πρόγραμμα για τους πολλούς.

Να κάνουμε πράξη, από την πρώτη κιόλας ημέρα, ένα πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων, εθνικής προτεραιότητας, 6 σημείων:

1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας και των τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

2. Ενίσχυση του εισοδήματος όλων των πολιτών, ρύθμιση του ιδωτικού χρέους, προστασία της πρώτης κατοικίας.

3. Την στήριξη του κοινωνικού κράτους: ανάκτηση της εργασίας - νέο ΕΣΥ - ολιστικό σχέδιο για τη δημόσια παιδεία - ενίσχυση των ΑΜΕΑ.

4. Την παραγωγική ανασυγκρότηση με δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, χρηματοδοτική στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανίας και αγροτών.

5. Ισχυρό δημοκρατικό κράτος με αιχμή τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και την ΕΥΠ.

6. Να απαντήσουμε στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της μητέρας και του παιδιού, στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια, την ένταξη των μεταναστών.

Καλούμε όλες και όλους τους νέους,, τους εργαζόμενους / ες, τους άνεργους και τις άνεργες, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, να αγωνιστούμε μαζί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εκλογές και τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας. Που θα φέρει τη Δικαιοσύνη παντού: στους Θεσμούς της πολιτείας, στην ίδια τη Δικαιοσύνη, στην οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στην κοινωνία, στην παιδεία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα