Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο -ΦΩΤΟ-

Με επιτυχία στέφτηκε η συνέργεια του δήμου Κασσάνδρας με τους Cleaningans και την περιβαλλοντική ομάδα του ΠΑΜΑΚ για ακόμη μια δράση καθαρισμού του Γλαρόκαβου.


Το παρών έδωσαν η αντιδημαρχία Καθαριότητας και η κοινότητα Πευκοχωρίου, ενώ τη δράση ενίσχυσαν ο Κυνηγετικός Σύλλογος και η ΕΟΔ (βάση ετοιμότητας Κασσάνδρας).

Πάνω από 60 εθελοντές και τα συνεργεία των συνεργαζόμενων ομάδων συγκέντρωσαν συνολικά 20.000 λίτρα σκουπιδιών που μετά από δύο ώρες σκληρής δουλειάς κατέληξαν στο απορριμματοφόρο.

Ειδικότερα συγκεντρώθηκαν:
- 65 σακούλες των 250lt
- 2 νεροχύτες
- 4 λάστιχα αυτοκινήτου
- 1 στρώμα
- 3 τηλεοράσεις
και διαφορά ακόμη ογκώδη αντικείμενα όπως: πλαστικά τελάρα, μπιτόνια, σπασμένες πλαστικές καρέκλες/σκαμπό/ ξαπλώστρες, πλαστικές φιάλες, παιδικό αυτοκίνητο, κουβάδες, πόρτα πλυντηρίου, έπιπλα, διαφορά σίδερα, ηχοσύστημα αυτοκινήτου, φανάρια, σκίαστρα κ.α. Στα διάφορα ευρήματα εντοπίστηκαν επίσης αρκετά επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά όπως ένα μπιτόνι γεμάτο με πετρέλαιο, πολλά σπασμένα τζάμια και μια φιάλη προπανίου τα οποία παραπάνω αποτελούν άμεση απειλή πυρκαγιάς για ένα πευκοδάσος.
Οι εθελοντές, μετά την ολοκλήρωση της δράσης απόλαυσαν τις ομορφιές και τη θάλασσα στο Παλιούρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το γεύμα τους ήταν μια ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Miraggio Thermal Spa Resort.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα