Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνέχεια στις περιοδείες του Γρ.Τάσιου στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Συνέχεια στις περιοδείες του στο Δήμο Νέας Προποντίδας για τον υποψήφιο βουλευτή ΝΔ Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά με συντοπίτες του και να συζητήσουν αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής, αλλά και τους προβληματισμούς του αγροτικού κόσμου.

Στο Λάκκωμα, ένα χωριό της προσφυγιάς με καταγωγή από τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη όπου οι κάτοικοί του ασχολούνται με τη γεωργία και εργάζονται στη βιομηχανική περιοχή. Η βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας και κυρίως η αύξηση των αστικών δρομολογίων από και προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, είναι ένα από τα θέματα που έθεσαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι. Ένα από τα προβλήματα που «καίνε» τους αγρότες είναι η έλλειψη νερού για τις καλλιέργειές τους. «Το νερό θα είναι στα επόμενα χρόνια, το μεγαλύτερο ζήτημα για ολόκληρη τη Χαλκιδική, τόσο όσον αφορά την άρδευση, όσο και την ύδρευση. Για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, χρειάζεται κατασκευή μικρότερων συνοδευτικών φραγμάτων κατά τόπους, μαζί με το μεγάλο έργο του φράγματος Χαβρία, αλλά και εξορθολογισμός της χρήσης του νερού με σύγχρονα μέσα για την αποφυγή της σπατάλης» σημείωσε ο κ. Τάσιος.

Την ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας από το αεροδρόμιο Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη προς τον προορισμό τους ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ζήτησαν και οι άνθρωποι του τουρισμού και της εστίασης που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Νέα Καλλικράτεια. Ο κ. Τάσιος είχε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους, λόγω της εμπειρίας του στο τιμόνι των ξενοδόχων της χώρας. «Η Νέα Προποντίδα είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Χαλκιδικής και πρέπει να βγει μπροστά και να διεκδικήσει αυτά που δεν έγιναν επί χρόνια και τα δικαιούται, να αυξηθούν εισοδήματα και θέσεις εργασίας, να έχει βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη. Με την παραθαλάσσια ζώνη της και την ένταξη στο ΓΠΣ του νυν Δήμου Νέας Προποντίδας παραθαλάσσιων εκτάσεων, κατά μήκος ακτογραμμής περίπου 15 χλμ., από την περιοχή της Νέας Ηράκλειας ως τη Σωζόπολη. Χρειάζεται να ανοίξουμε την τουριστική αγορά και για επισκέπτες από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όχι μόνο από τα Βαλκάνια, να προσελκύσουμε μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις. Ο τουρισμός είναι η νούμερο ένα δραστηριότητα της περιοχής και θέλουμε να αφήσουμε το χθες και να πάμε στο σήμερα. Στις 21 Μαΐου η ψήφος να είναι σταθερή, να είναι τολμηρή και να βλέπει μπροστά. Να διατηρήσουμε τη ΝΔ πρώτη δύναμη και αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα», δήλωσε ο κ. Τάσιος.

Αύριο, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ο κ. Τάσιος θα επισκεφτεί την Κασσάνδρα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα