Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τίτλοι κυριότητας σε 60 δικαιούχους στο Κάνιστρο Παλιουρίου

Εξήντα και πλέον αιτήσεις ενδιαφερομένων για τη διανομή εκτάσεων στο Κάνιστρο Παλιουρίου εξετάστηκαν τα τελευταία χρόνια από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας.

Η τωρινή διοίκηση του Δήμου θέλησε να ξεμπλοκάρει την υπόθεση της διανομής των 3.000 στρεμμάτων στο Κάνιστρο που διανύει τρεις και πλέον γενεές δικαιούχων κληρούχων. Άλλωστε, το ιδιοκτησιακό καθεστώς έπρεπε να αποσαφηνιστεί ως υποχρέωση για την εφαρμογή του Κτηματολογίου. Η δημοτική αρχή, δεχόμενη τις εισηγήσεις της αρμόδιας τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Στοιχείων Διανομής Κανίστρου, τον Οκτώβριο του 2021 έφερε το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ψηφιστεί ο κανονισμός που θα καθόριζε τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά χορήγησης οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας της διανομής αγροτεμαχίων περιοχής Κανίστρου.


Στη συνέχεια, άνοιξε ο δρόμος, ώστε να εξεταστούν 60 περίπου αιτήσεις και να παραχωρηθούν τίτλοι κυριότητας σε ισάριθμους δικαιούχους από τη διανομή κλήρου του Κανίστρου. Προ ημερών μάλιστα η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είχε συνάντηση με δημότες που πήραν στα χέρια τους Τίτλους ιδιοκτησίας για την περιοχή Κάνιστρο της κοινότητας Παλιουρίου.


«Είμαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να δηλώσω ότι μετά από τόσα χρόνια επί της δικής μου διοίκησης δίνονται τίτλοι ιδιοκτησίας, οριστικοί, στο Κάνιστρο. Ήταν ένα αίτημα των ανθρώπων στο Παλιούρι που προκαλεί μεγάλη συγκίνηση όταν ικανοποιείται. Έχει τύχει, άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία, ακόμη και να κλαίνε όταν τους παραδίδω τον τίτλο ιδιοκτησίας. Δεν ξέρω γιατί η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί, ή γιατί κανένας δεν είχε την τόλμη να δώσει στους ανθρώπους τις ιδιοκτησίες τους. Σίγουρα υπάρχουν ακόμη προβλήματα που στην πορεία επιλύουμε, αλλά με τα δεδομένα που έχουμε δίνουμε τίτλους στους δικαιούχους. Να είναι καλά όλοι τους, κι εμείς θα συνεχίσουμε ώστε να ολοκληρώσουμε ως τέλους τη διαδικασία διανομής», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα