Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε τον Νομό Χαλκιδικής

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου επισκέπτεται τον Νομό Χαλκιδικής.

Στα Νέα Μουδανιά, συμμετείχε στη συνάντηση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα του Νομού.
Η Γενική Γραμματέας παρουσίασε αναλυτικά τις πολιτικές και τα ειδικά μέτρα ενίσχυσης που υλοποιεί το ΥπΑΑΤ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πολυεπίπεδης παγκόσμιας κρίσης, τη θωράκιση του αγροτικού εισοδήματος και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη δυναμική του αμπελοοινικού τομέα, καθώς και στη σημασία περαιτέρω ανάδειξης των προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας που παράγονται στη Χαλκιδική, όπως οι επιτραπέζιες ελιές, το ελαιόλαδο, τα σιτηρά, τα τυροκομικά και το μέλι.


Η κα. Καλογήρου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Κουφίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ Γιάννη Σαχίνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη δυνατότητα που δόθηκε για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε εξειδικευμένα θέματα του αγροτικού τομέα και τη διασύνδεσή του με τη μεταποίηση και τον τουρισμό.
«Ο πρωτογενής τομέας και οι άνθρωποί του είναι πάντα στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας. Με πνεύμα ενότητας και συναντίληψης εργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

Μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Κουφίδη, επισκέφθηκε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα.

Στη σύγχρονα οργανωμένη Τυροκομική Μονάδα της οικογένειας Καλανδαρίνη στα Σήμαντρα, διαπίστωσε το μεράκι και τις προσπάθειες των ανθρώπων, που ακολουθώντας πιστά τις παραδόσεις παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

Ακολούθησε επίσκεψη στην εταιρεία «Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται από το 1928 στη Νέα Τρίγλια. Σήμερα διοικείται από την τρίτη γενιά της οικογένειας Ευγενίου. Με πρώτη ύλη τα εξαιρετικής ποιότητας σιτηρά της περιοχής, τυποποιεί περισσότερους από 150 τύπους αλεύρων και μειγμάτων, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα.

Επίσης, επισκέφθηκε τον οργανωμένο αμπελώνα της οικογένειας Καζάκη, στο χωριό Νέα Γωνιά, από τον οποίο περιέρχονται τα αμπελόφυλλα που τυποποιούνται και πωλούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά, όπου ο Πάγκαλος Καζάκης παρουσίασε το εξαιρετικό και πολυβραβευμένο απόσταγμα σταφυλής. Πρόκειται για οικογενειακή αγροτική επιχείρηση που ξεκίνησε από τη μητέρα Μαριάνα.

Τέλος, σε συναντήσεις με εκπροσώπους αμπελουργικών ενώσεων συζήτησε θέματα που τους απασχολούν και τις προοπτικές του κλάδου.
«Οι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Χώρας μας παράγουν προϊόντα αυξημένης ανταγωνιστικότητας. Ακούμε με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες, αναζητούμε από κοινού τις λύσεις και στηρίζουμε τις προσπάθειές τους», επεσήμανε η κα. Καλογήρου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα