Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα οδικής ασφάλειας στην Κασσάνδρα 2 εκατ. ευρώ

Με το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Κασσάνδρας για την εφαρμογή του προγράμματος Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά ειδικότερα τη Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Κεντρικού Αστικού Οδικού Τμήματος Οικισμού Κασσάνδρειας.

Βασικό αντικείμενο του έργου αποτελεί ο καθορισμός και οι εφαρμογές στοιχείων αναβάθμισης της Οδικής Ασφάλειας για οχήματα πεζούς και άλλους ευαίσθητους χρήστες κατά μήκος του κεντρικού αστικού τμήματος του οικισμού της Κασσάνδρειας του Δήμου Κασσάνδρας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ένταξη του δήμου Κασσάνδρας στο πρόγραμμα, κάτι που είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κατά την τελευταία του επίσκεψη στον δήμο μας. Προχωράμε με έργα και πράξεις και γνώμονα το κοινό καλό και την ασφάλεια των συνδημοτών μας», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Ειδικότερα για την αναβάθμιση των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών κυκλοφορίας κατά μήκος του ως άνω τμήματος την αποφυγή ατυχημάτων κατά μήκος αυτού σύμφωνα με την εκπονηθείσα σχετική Μελέτη προβλέπονται τα κάτωθι:

  • επεμβάσεις στην επιφάνεια της εκάστοτε οδού και των χώρων κίνηση πεζών (βελτίωση πρόσφυσης, αντιμετώπιση έντονης ολισθηρότητας του οδοστρώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, διαβάσεων πεζών και ΑΜΕΑ)
  • επεμβάσεις που σχετίζονται άμεσα με την οδική ασφάλεια όπως υδροσυλλογές σε θέσεις συσσώρευσης επιφανειακών υδάτων για την αποφυγή του επικίνδυνου φαινομένου της υδρολίσθησης των οχημάτων
  • τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης
  • φωτισμός οδών και χώρων κίνησης πεζών
  • μέτρα κατευνασμού των ταχυτήτων
  • υλοποίηση μέτρων αναμόρφωσης του αστικού οδικού περιβάλλοντος με σκοπό τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και της λειτουργικότητας της εκάστοτε οδού για όλους τους χρήστες της.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα