Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΠΕ Χαλκιδικής προσκεκλημένη του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας των δύο

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας που μετράει πάνω από 20 έτη, ο δήμαρχος Λαβάλ κος Florian Bercault και η πρόεδρος του Συλλόγου Λαβάλ Ελλάς κα Josiane Derouet, απηύθυναν πρόσκληση στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στον απολογισμό των κοινών δράσεων του 2022 και τον προγραμματισμό δράσεων για το 2023 καθώς και την προβολή της Χαλκιδικής στο Δήμο Λαβάλ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο του Λαβάλ, την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου Λαβάλ-Ελλάς, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο αδερφοποιήσεων, όπου συζητήθηκαν θέματα ανταλλαγών μεταξύ των δυο πλευρών, που αφορούν μεταξύ άλλων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική, ανταλλαγές καθώς και το ετήσιο Σαλόνι Οίνου.

Επίσης ενημερώθηκαν από την ελληνική αποστολή για την εξέλιξη του ετήσιου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ορθογραφίας στα γαλλικά (dictee Lavaloise) που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου, με το συντονισμό της καθηγήτριας γαλλικών κας Χριστίνας Χατζηπαντελή, υπό την αιγίδα και με την οικονομική στήριξη της ΠΕΧ, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της ελληνικής αποστολής στην πόλη Λαβάλ, πραγματοποιήθηκε η αγορά των Χριστουγέννων διάρκειας 3 ημερών, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, όπου προβλήθηκαν και προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα Χαλκιδικής τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Ιωάννης Γιώργος δήλωσε τα εξής :

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η μακρόχρονη σχέση φιλίας και συνεργασίας με τον Δήμο Λαβάλ -Μαγιέννης Γαλλίας, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ από καρδιάς τους Γάλλους φίλους μας για την θερμή υποδοχή αλλά και την ζεστή φιλοξενία που πρόσφεραν στη αποστολή της Π.Ε.Χ.. Συζητήθηκαν άκρως ενδιαφέροντα θέματα που ανοίγουν νέους δρόμους συνεργασίας και ανταλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης σημαντική ήταν η ανταπόκρισή και το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαβάλ, στο κάλεσμα γνωριμίας με τη Χαλκιδική και τα προϊόντα της.

Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω τη συμβολή του αείμνηστου φίλου μου και φιλέλληνα, ιατρού Κλώντ Απσέν, στην θεμελίωση αυτής της φιλίας με τον Δήμο Λαβάλ, που ήταν καθοριστική. Αν και το έργο του συνεχίζεται επάξια από τους διαδόχους του, λείπει σημαντικά από τις ζωές μας.

Κλείνοντας θα ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που εργάζονται προς την κατεύθυνση της επιτυχούς συνέχισης της πολύχρονης συνεργασίας των δύο περιοχών.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα