Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

O Δήμος Αριστοτέλη ισχυροποιεί τη θέση του στη διεθνή τουριστική αγορά

Σειρά επαφών, με την ελληνική πολιτική ηγεσία του Τουρισμού, καθώς και με δυναμικούς Βρετανούς τουριστικούς παράγοντες πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος, επικεφαλής κλιμακίου του Δήμου που συμμετείχε στις εργασίες της διεθνούς τουριστικής έκθεσης W.T.M., στο Excel του Λονδίνου.


Η κορυφαία κλαδική διοργάνωση, συγκεντρώνει εκθέτες και επαγγελματίες από όλο τον κόσμος σηματοδοτώντας τις εξελίξεις της επόμενης τουριστικής περιόδου και έδωσε την ευκαιρία στον Δήμο Αριστοτέλη, για ενδυνάμωση της θέσης του στη διεθνή τουριστική κοινότητα.


Αγγλία: Οι Rambles Worldwide Holidays & το Sunvil Holidays ανακοίνωσαν την απόφασή τους να επεκτείνουν το υφιστάμενο τουριστικό τους πρόγραμμα στην Ανατολική Χαλκιδική, αναζητώντας ο μεν πρώτος νέες περιπατητικές διαδρομές και ο δεύτερος νέα καταλύματα. Με την προσθήκη των «περιηγήσεων του Αλέξη Ζορμπά» και με τους Προαθωνικό – Ακάνθιο Περίπατο να πλαισιώνουν το υπάρχον περιπατητικό προϊόν, η product manager των Rambles Worldwide Holidays αναμένεται στην περιοχή στα τέλη Μαρτίου. Ομάδα του τμήματος σχεδιασμού και πωλήσεων του Sunvil Holidays εξάλλου προγραμματίζεται να επιθεωρήσει νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην προαθωνική χερσόνησο, ενισχύοντας την ήδη επιτυχημένη παρουσία του tour operator στην περιοχή της Ολυμπιάδας.


Σκωτία: Το Barrhead Travel εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία γνωριμίας των στελεχών του με την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία θα επιτευχθεί μέσω ταξιδιού εξοικείωσης τον Απρίλιο.

Ιρλανδία: Το Travel Dpt διερευνά πιθανότητες τοποθέτησης της Ανατολικής Χαλκιδικής στον κατάλογο του 2023, ενώ το Sunway συζητά την επανένταξη του προορισμού στην μπροσούρα του 2024. Οριστική είναι όμως η απόφαση του Click & Go για ένταξη της Ανατολικής Χαλκιδικής στο πρόγραμμα του 2023. Η product manager του εν λόγω οργανισμού αναμένεται στην περιοχή στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να αποκτήσει προσωπική αντίληψη της περιοχής.

Δανία: Μέσω του Filos Holidays & Travel επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του Best Travel να εντάξει την προαθωνική χερσόνησο στο πρόγραμμα του 2024.

Μάλτα: Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η συμβολαιοποίηση των συνεργασιών του F.C.M. με τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, γεγονός που σηματοδοτεί το άνοιγμα μιας ιδιαίτερης και πολλά υποσχόμενης τουριστικής αγοράς επαναλαμβανόμενων ταξιδευτών.
Το κλιμάκιο του Δήμου προέβη σε ενημερώσεις και αποστολή πληροφοριακού υλικού προς επιλεγμένους Βρετανούς εκπροσώπους Τύπου, προετοιμάζοντας τα press trips, που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία αναβίωσης «των Αριστοτελείων» το καλοκαίρι του 2023.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε: «Συνεχίζουμε ένα ουσιαστικό προωθητικό έργο, συνέργεια του αυτοδιοικητικού και του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, που αποσκοπεί στην έγκαιρη τοποθέτηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στις διεθνείς τουριστικές αγορές, σε μία χρονική συγκυρία που οι αεροπορικές εταιρίες εμπλουτίζουν τις πτήσεις και οι μεγάλοι Tour Operators (όπως η TUI και η Jet2) προωθούν διαφημιστικές καμπάνιες για το 2023 και για το 2024».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα