Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Μπορεί η Χαλκιδική να εδραιωθεί ως ελκυστικός ναυτικός προορισμός

Στις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, στο 1ο συνέδριο με θέμα «Προοπτικές θαλάσσιου τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα» που οργανώνεται στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της πρώτης κλαδικής έκθεσης «Thessaloniki Boat & Fishing Show - Sea & Tourism Expo 2022» για τον θαλάσσιο τουρισμό και την αλιεία.

Ο κ.Τάσιος στην ομιλία μου αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μπαίνει σιγά σιγά στον παγκόσμιο χάρτη του ναυτικού τουρισμού, αλλά και με τη Χαλκιδική ειδικά στο τομέα του yachting & της ακτοπλοΐας που αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο τουριστικό προϊόν στο Νομό.

Ο κ. Τάσιος τόνισε:

"Η Χαλκιδική έχει τα εφόδια και στόχος είναι να εδραιωθεί πλέον ως ελκυστικός ναυτικός προορισμός λόγω:

➡️ των 3 μαρινών με Γαλάζια Σημαία (η δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Ελλάδα με 21,4% επί του συνόλου της χώρας), ενσωματωμένες σε υπερπολυτελή παραθαλάσσια resort με υψηλού επιπέδου υποδομές, υπηρεσίες, συστήματα ασφάλειας, εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας και υπηρεσίες τροφοδοσίας που προσελκύουν τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και μπορούν να υποστηρίξουν την ναυσιπλοΐα σκαφών αναψυχής, καθως και των τουριστικών-αλιευτικών καταφυγίων,

➡️ των άριστων καιρικών συνθηκών,

➡️ των 550χιλ. ακτογραμμής της,

➡️ και της γεωγραφικής θέσης που επιτρέπει από τη δυτικη πλευρά τη σύνδεση με το Θερμαικό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης και από την ανατολική πλευρά με το λιμάνι της Ιερισσού και τη σύνδεση με το Άγιο Όρος και την Καβάλα και γενικότερα το Β. Αιγαίο.

Η Χαλκιδική έχει μπει στο δρόμο της διαφοροποίησης του τουριστικού της προιόντος και ο ναυτικός τουρισμός είναι ένα από τα πιο «ώριμα» θεματικά προιόντα που μπορεί να εδραιωθεί στο Νομό με πολλαπλά οφέλη για την τοπικη οικονομία.
Συνεχίζω να ειμαι παρόν σταθερα σε ο,τι μπορει να φερει υπεραξια στον τοπο μας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα