Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκδήλωση του Παγχαλκιδικού Συλλόγου για την προβολή της ταινίας "Καπετάν Χάψας, το λιοντάρι της Χαλκιδικής"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Παγχαλκιδικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, με την παρουσίαση της ταινίας "Καπετάν Χάψας, το λιοντάρι της Χαλκιδικής".

Ήταν η επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας την οποία δημιούργησε ο κ. Στυλιανός Κυρίμης, αντιστράτηγος ε.α. από τον Αγ.Μάμα, επίλεκτο μέλος του Παγχαλκιδικού, σε σκηνοθεσία-παραγωγή του κ. Ιωάννη Κοροδήμου, Δ/ντή και υπεύθυνο του Κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Την ταινία χρηματοδότησε η Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου, εκπαιδευτικούς, φορείς και κατοίκους του Πολυγύρου, μέλη και φίλους του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, χειροκρότησαν θερμά τους δημιουργούς της ταινίας και τους ομιλητές, οι οποίοι όχι μόνον ανέδειξαν τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 στην Χαλκιδική, αλλά και επισήμαναν ότι ο αγώνας αυτός δεν έχει βρει μέχρι σήμερα, δικαίωση στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Κοινή απαίτηση όλων είναι να πάρει η Επανάσταση της Χαλκιδικής Ισότιμη θέση στην επίσημη Ελληνική Ιστορία και να ενταχθεί στην ύλη των Σχολικών βιβλίων.

Την ταινία παρουσίασαν με σχολιασμούς και ανάδειξη επιμέρους πτυχών οι εκλεκτοί συμπατριώτες μας, από τον Πολύγυρο, κ. Ιωάννης Τσίκουλας ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής του Α.Π.Θ. και η κ. Μαρία Καραμπατάκη Δρ. Φιλόλογος του Λυκείου Πολυγύρου. Για την δημιουργία της ταινίας μίλησαν οι κ.κ. Κυρίμης (σεναριογράφος) και Κοροδήμος (σκηνοθέτης)

Χαιρετισμοί πριν την παρουσίαση απεύθυναν, Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγ.Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, ο πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Ιωάννης Κοτσάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος Πολύγυρου κ. Χρήστος Βορδός, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος τίμησε και ειδική πλακέτα τους δημιουργούς της ταινίας αυτής, αλλά και της προηγούμενης που οι ίδιοι δημιούργησαν με τίτλο Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ 1821, οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάδειξη της συμμετοχής της Χαλκιδικής στην Επανάσταση του 1821.


Σε όλους τους παρευρισκομένους μοιράστηκε αντίγραφο σε D.V.D. της ταινίας, προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καθώς επίσης φυλλάδιο με το σενάριο της ταινίας και κάρτα του Καπετάν Χάψα με μικρό ιστορικό, προσφορά του Παγχαλκιδικού Συλλόγου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα