Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ν. Μουδανιά: Με λαμπρότητα η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Εορταστικές εκδηλώσεις με παρελάσεις και κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στα Ν. Μουδανιά.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων της πόλης παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών.

Ακολούθησε μαθητική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και άλλοι επίσημοι.

 


Ο δήμαρχος Μ. Καρράς σε μήνυμά του ανέφερε: «Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας! Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες! Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!».

Ο βουλευτής Απ. Πάνας ανέφερε: «Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα ορόσημο, τόσο για την σύγχρονη ελληνική όσο και για την παγκόσμια ιστορία, αναδεικνύοντας την ιστορική μας κληρονομιά και μαχητικότητα, ως βασικό συστατικό της εθνικής μας ταυτότητας. Αγώνας για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία μέσα από πνεύμα αλληλεγγύης, αυτοθυσίας και ενότητας ενάντια στη βία και κάθε είδους βαρβαρότητα. Ισχυρή παρακαταθήκη είναι η μνήμη των αγώνων αυτώνπου θα πρέπει να μας γεμίζει με ελπίδα, ώστε παρά τις δυσκολίες, να προσπαθούμε με ισχυρή βούληση και πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδία μας ! Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα