Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2025

Ε Επικαιρότητα

Έργα 35 εκατ. ευρώ στο Δήμο Πολυγύρου

Στην παρουσίαση των έργων που βρίσκονται υπό δημοπράτηση και σε νέα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν σύντομα προχώρησε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Οι παρεμβάσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ είναι:

  • Δημοπρατήθηκε η κατασκευή νέου γηπέδου 5 Χ 5 για τη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας, συνολικού προϋπολογισμού 305.000 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Ορμύλιας, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του εκθεσιακού κέντρου Καλυβών, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε το νέο γήπεδο 5 Χ 5 Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 273.650 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις για τις Τοπικές Κοινότητες Ψακουδίων, Γερακινής, Βάβδου, Παλαιοκάστρου, Γεροπλατάνου, Δουμπιών, Αγίου Προδρόμου και Ταξιάρχη, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε η αγροτική οδοποιία (ασφαλτοστρώσεις) Δήμου Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 5.871.840 ευρώ.
  • Δημοπρατείται στις 27-9-22 η αγροτική οδοποιία Ορμύλιας (ασφαλτοστρώσεις), συνολικού προϋπολογισμού 960.044 ευρώ.
  • Δημοπρατείται στις 10-10-2022 το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 2.518.000 ευρώ.
  • Δημοπρατείται, εντός του Οκτωβρίου, το έργο «Προσβάσεις Α.Μ.Ε.Α στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Πολυγύρου», συνολικού προϋπολογισμού 120.802 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης. Έργο Ανάπλασης 22ας Απριλίου Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 815.000 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης.Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βάβδου, συνολικού προϋπολογισμού 416.000 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης. Αντικατάσταση- Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Γαλάτιστας, συνολικού προϋπολογισμού 2.822.000 ευρώ.
  • Συμβασιοποιήθηκε και ξεκινάει η ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού Γαλαρινού-Βασιλικών, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Τα έργα υπό δημοπράτηση είναι:

  • Ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ.
  • Κατασκευή «Πράσινου Σημείου Πολυγύρου», συνολικού προϋπολογισμού 1.340.000 ευρώ.
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση Ορμύλιας και Ψακουδίων, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ (σε συνεργασία με Π.Κ.Μ).
  • Ανάπλαση κεντρικής οδού Γαλάτιστας, συνολικού προϋπολογισμού 872.000 ευρώ.
  • Προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, συνολικού προϋπολογισμού 316.000 ευρώ.
  • Αρδευτικά δίκτυα Ορμύλιας, συνολικού προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ (σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών).
  • Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΠΑΛ Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου- Λυκείου Πολυγύρου, συνολικού προϋπολογισμού 1.103.000 ευρώ.


🎅 O Δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου διοργανώνουν συναυλία το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αγαπημένες εορταστικές μελωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και έργα από το κλασικό ρεπερτόριο.

✨ Η Δημοτική Χορωδία Νέων Μουδανιών προσκαλεί το κοινό σε μια μαγική μουσική βραδιά γεμάτη γιορτινή ατμόσφαιρα και μελωδίες. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Συμμετέχουν: Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Οι Αιγές», Δημοτική Χορωδία Ν. Καλλικράτειας, Χορωδία Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη, Δημοτική Χορωδία Ν. Μουδανιών.

🎄 Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

🎁 ❄️ ⭐  🕯️ ☃️ 🦌 🔔

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα