Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θυρανοίξια του ιστορικού ναού Αγίου Νικολάου Αμμουλιανής -ΦΩΤΟ-

Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμμουλιανής πραγματοποιήθηκαν στο Σάββατο το απόγευμα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Tο έργο της ανάπλασης του ιστορικού Ιερού Ναού, κτίσμα του 1860, χρηματοδοτήθηκε από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο.

Στην είσοδο του Ναού τελέστηκε Αγιασμός και στη συνέχεια ο πανηγυρικός Εσπερινό από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο.

Παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Μιλήτου κ.κ. Απόστολος, οι Επίσκοποι Τεγέας κ.κ. Θεόκλητος και Μπουκόμπα και δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Ιερισσού. Επίσης παρέστη και ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, οποίος τιμήθηκε με το μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητρόπολης για την προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου στους πρόσφυγες.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής Ταξίαρχος, Γεώργιος Παπαδόπουλο και εκπρόσωποι οφορέων της περιοχής.

 

 

πηγή φωτο: ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα