Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η πρόταση δωρεάς του Δήμου Αριστοτέλη προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού.

 
Η λειτουργία του ΑΤ Ιερισσού είχε ανασταλεί με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, στις 10 Απριλίου του 2013, μετά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Αστυνομικού τμήματος και έκτοτε δεν επαναλειτούργησε.
Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αριστοτέλη το 2018, η οποία επικαιροποιήθηκε το 2020.

 
Φορείς της περιοχής, οι βουλευτές της Χαλκιδικής και το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη ζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργήσει αστυνομικό τμήμα, καθώς το θεωρούν απαραίτητο για να καλύψει την τουριστική και παραλιακή ζώνη, που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα παραβατικότητας και αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων, εξαιτίας της μη λειτουργίας του.
 
Με την έγκριση από της δωρεάς του οικοπέδου από το Δήμο Αριστοτέλη φαίνεται ότι ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια, προκειμένου να κτιστεί νέο κτίριο και να φιλιξενήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής.
 
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος σχολίασε:  "Ο Δήμος Αριστοτέλη έπραξε το καθήκον του. Η γραφειοκρατία νικήθηκε. Η Πολιτεία έχει το λόγο. Ο αγώνας μας συνεχίζεται!"
 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα