Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαίνια του νέου Λαογραφικού Μουσείου στη Ν. Καλλικράτεια

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Ν. Καλλικράτεια και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Λαογραφικού Μουσείου παρουσία του δημάρχου Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, του προέδρου της κοινότητας, Κωνσταντίνου Μπομπότα, της προέδρου του Πολιτιστικού Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Καλλικράτειας, Παναγιώτας Τσιλοπούλου, των αντιδημάρχων, Δημήτρη Χατζηαλεξη και Χάρη Σαρογλου.



Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς και Απόστολος Πάνας και ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ. Πάνας δήλωσε: "Με πολύ προσπάθεια και μεράκι, ο Πολιτιστικός, Μορφωτικός, Λαογραφικός Σύλλογος Ν. Καλλικράτειας συγκέντρωσε παλιά αντικείμενα, για να δημιουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο, ώστε να διατηρήσει την κληρονομιά των προσφύγων προγόνων. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια!".

Ο κ. Τάσιος σε δήλωσή του ανέφερε: " Εϊναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Καλλικράτειας, συγκεντρώνοντας παλιά αντικείμενα, κειμήλια και φωτογραφίες και σήμερα έγινε πραγματικότητα. Είμαι κοντά στους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου μας που με την αγάπη τους και το μεράκι τους διασώζουν, διατηρούν και κυρίως διαδίδουν και διοχετεύουν την πολιτισμική κληρονομιά των προσφύγων πατέρων μας, στους νεότερους".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα