Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Φοιτητές Ιατρικής ενισχύουν το έργο των ιατρών στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής

Φοιτητές Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφέρουν εθελοντικό έργο και θα συνδράμουν στο έργο των ιατρών των πέντε Κέντρων Υγείας του νομού Χαλκιδικής καθώς και του νοσοκομείου του Πολύγυρου.

Οι φοιτητές θα στηρίξουν το ιατρικό έργο των συγκεκριμένων μονάδων στο πλαίσιο του προγράμματος, με τίτλο «Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2022 – Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» όπως μεταδίδει η voria.gr. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ). Συγκεκριμένα, το δίμηνο πρόγραμμα άρχισε χθες Δευτέρα, 18 Ιουλίου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται απί σειρά ετών, το οποίο είναι γνωστόασ ως Ιατρική Απόβη και αφορά φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το τρίτο έτος της σχολής σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ). Το έργο πραγματοποείται για την ενδυνάμωση της προσσφοράς των ιατρών των περιφερικών μονάδων υγείας καθώς τους θερινούς μήνες παρουσιάζονται μεγάλες ανάγκες και αφετέρου η επιπλέον κατάρτιση των φοιτητών σε βασικές κλινικές δεξιότητες.

Επιδίωξη είναι, όπως ανακοίνωσε το ΑΠΘ, «η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Κέντρα Υγείας) στη Βόρεια Ελλάδα από τους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, κατά τους θερινούς μήνες, όπου παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες, αλλά και η πρακτική άσκηση και βελτίωση των ιατρικών δεξιοτήτων των φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ».Άξιο λόγου είναι ότι Κέντρα Υγείας τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Μουδανιών, Νέας Μαδύτου, Αγίου Νικολάου, καθώς και το νοσοκομείο του Πολύγυρου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα