Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαθίδρυση της νέας Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος

Η εγκαθίδρυση της νέας Ιβηριτικής Επιστασίας με Πρωτεπιστάτη τον μοναχό Χριστόφορο Ιβηρίτη και τους Επιστάτες Ιερομόναχο Θεόφιλο Παντοκρατορινό, μοναχό Νικηφόρο Φιλοθείτη Ιερομόναχο Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με τα θέσμια του Αγίου Όρους κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου με το παλαιό ημερολόγιο (14 Ιουνίου με το νέο) πραγματοποιείται η καθιερωμένη τελετή Εγκαθίδρυσης της Ιεράς Επιστασίας. Παρουσία σήμερα αντιπροσώπων των είκοσι Μονών, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, πραγματοποιήθηκε στο ναό του Πρωτάτου η καθιερωμένη τελετή.

Μετά το πέρας της τελετής η νέα Ιερά Ιβηρίτικη Επιστασία με τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών και τους επίσημους κατευθύνθηκαν στο Συνοδικό της Ιεράς Επιστασίας όπου προσφέρθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα.

Ακολούθησε η πρώτη Συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας κατά την οποία μοιράστηκαν τα διακονήματα της Ιεράς Κοινότητος.

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα